Posao za 1.000 radnika iz Rače

Bez autora
Apr 13 2010

Kupoprodajni ugovor o prodaji fabrike „Zastave elektro“ koja je prošle nedelje prodata na aukciji za približno tri miliona evra južnokorejskoj „Jura korporejšn“ potpisan je juče u Rači. Ugovor o preuzimanju fabrike južnokorejska kompanija platila je 2,97 miliona evra. Pored tog ugovora, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao je sa direktorom „Jure“ Lukasom Džangvu Namom ugovor o dodeli finansijskih sredstava za podsticaj investicija. Predstavnici korporacije „Jura“ najavili su da će u naredna tri meseca početi proizvodnja, a kupac se obavezao da će uložiti osam miliona evra i zaposliti više od 1.000 radnika. Fabrika „Zastava elektro“ bavi se proizvodnjom električnih instalacija za automobilsku industriju, a kompanija „Jura“ je snabdevač velikih automobilskih kompanijama poput „Kije“, „Hjundaija“ i „Daevua“.

Posao za 1.000 radnika iz RačeKupoprodajni ugovor o prodaji fabrike „Zastave elektro“ koja je prošle nedelje prodata na aukciji za približno tri miliona evra južnokorejskoj „Jura korporejšn“ potpisan je juče u Rači.

Ugovor o preuzimanju fabrike koju je južnokorejska kompanija platila 2,97 miliona evra, potpisali su direktor kompanije „Jura“, Lukas Džangvu Nam i direktorka „Zastave elektro“ Sonja Veselinović.

Pored tog ugovora, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao je sa direktorom „Jure“ Lukasom Džangvu Namom ugovor o dodeli finansijskih sredstava za podsticaj investicija. Predstavnici korporacije „Jura“ najavili su da će u naredna tri meseca početi proizvodnja, a kupac se obavezao da će uložiti osam miliona evra i zaposliti više od 1.000 radnika.

Fabrika „Zastava elektro“ bavi se proizvodnjom električnih instalacija za automobilsku industriju, a kompanija „Jura“ je snabdevač velikih automobilskih kompanijama poput „Kije“, „Hjundaija“ i „Daevua“.

Prethodna privatizacija fabrike je poništena nakon višemesečnog štrajka radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik